Iedereen zijn/haar eigen partij!

Aad Gooidiep blogt soms over Nederlandse toestanden. Zoveel blijkt al uit dit blog.
En wat uit zijn blog niet blijkt, daarover wil hij blijkbaar niets kwijt.

Een lichtend voorbeeld voor de kerst: Sylvana Simons. Haar afscheiding van de afgescheidenen past in de beste traditie van onze republiek van kibbelende provinciën, sekten en omroepen, het aloude splijtdenken. Het gaat er in een democratie per slot van rekening niet om anderen te overtuigen (al was het maar binnen een partij), maar om je eigen gelijk te etaleren.

Ze had natuurlijk eerder kunnen bedenken dat een club die integratie en tolerantie bepleit op basis van een etnisch gedefinieerde achterban weinig geloofwaardig is. Maar wat ze inmiddels misschien heeft gezien is dat iedere afscheiding ons iets dichter brengt bij het democratisch ideaal. Een ideaal dat (onvolkomen) besloten ligt in het kiesrecht, dat zetels bindt aan individuen, niet aan partijen. Het ideaal van zoveel kiezers, zoveel kandidaten.

Iedereen zijn/haar eigen partij!

Ook ik begin daarom nu mijn eigen partij. Naam en logo heb ik al. Weliswaar zie ik drie probleempjes: (1) ik ben geen BN’er; (2) ik ben niet door terroristen bedreigd; (3) de inschrijfdatum is inmiddels gepasseerd.

(1) en (2) hangen natuurlijk nauw samen, want je moet wel enige media-bekendheid hebben voor Allah’s strijders je met hun aandacht vereren. Daar heb ik zo gauw geen oplossing voor, maar wie weet wat dit stukje teweegbrengt.

Omdat (3) onoverkomelijk is, presenteer ik hier alvast mijn programma voor de verkiezingen van 2021 (die best eens eerder zouden kunnen plaatsvinden, want wie gelooft dat in dit klimaat een kabinet vier jaar stand zal houden?). En die agenda is simpel: afschaffing van de kiesdrempel/kiesdeler; uitsluiting van partijen die zich definiëren op basis van religie of etniciteit; full time (24/7) zendtijd politieke partijen op Nederland 3.

Stem Gooidiep! Of stem op jezelf!